TRES ACTES

 VALOR • SENY I EQUILIBRI • FORÇA

A través dels valors que glossà el poeta de la Renaixença Josep Anselm Clavé, i que s’han convertit en el lema casteller, fem un recorregut en tres actes per aquesta manifestació cultural immaterial pròpia de Catalunya i reconeguda internacionalment. Al valor es planteja què impulsa a l’ésser humà a aixecar castells. A l’equilibri i el seny s’expliquen les claus per entendre’n l’enlairament. I a la força, a mode de conclusió, ens envoltem en un esclat de sensacions tot culminant un castell.

VALOR

SENY I EQUILIBRI

FORÇA

VALOR

ACTE I

El primer acte està dedicat al VALOR i es dóna rellevància a l’impuls ancestral de l’ésser humà per conquerir el cel. El visitant pot experimentar en primera persona el vertigen que sent l’anxaneta a l’hora de pujar a un castell i el sentiment que l’empeny a realitzar aquest viatge fins a dalt de tot, assolint l’impossible.

SENY I EQUILIBRI

ACTE II

El SENY I L’EQUILIBRI representen la saviesa, la tècnica i l’experiència: seran protagonistes de la segona part del relat. A través d’uns espais anomenats pinyes, es mostra la història dels castells, des dels seus inicis, fins a la consolidació i expansió; el perfeccionament tècnic; la música; la colla; l’esperit de superació; el compromís; la confiança en l’altre i el respecte mutu. El món casteller en tota la seva dimensió.

FORÇA

ACTE III

L’últim dels actes està dedicat a la FORÇA i reflecteix l’espectacle definitiu, tot allò que s’ha anat sembrant durant el recorregut museístic. Uns instal·lació que mostra l’entusiasme i la passió de quan es culmina un castell a través d’una experiència inmersiva i sensorial inoblidable.

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

Logo Dpto. Cultura Generalitat
UNESCO
UNESCO