DE VALLS
CAP AL MÓN

El MCC és a l’origen del món casteller, on batega, amb força, la seva essència.

Es troba situat on tot va iniciar fa 200 anys, just on es va començar a construir la personalitat castellera: força, equilibri, valor i seny. A Valls es troba el Museu Casteller de Catalunya, un museu amb identitat pròpia per protegir el que li és prop. Un patrimoni original i únic que et trasllada als seus orígens. Un espai que mou i conmou. Un somni amb seny, un repte emocionant. Fer teu el nostre món…i que te l’emportis a casa.

ALTAVEU DEL PATRIMONI
MUNDIAL IMMATERIAL

El MCC es projecta cap a fora, des de l’origen casteller cap al món. És patrimoni immaterial de la Humanitat.

Vol compartir i fer de pont, dialogar, debatre. Vol entendre i fer-se entendre. És un espai obert, un vas comunicant, un carrer cap al barri, cap al poble, cap al món. Vol ser el portaveu dels castells i plataforma d’aquesta expressió humana.

LA SEU DE
TOTHOM

El MCC neix casteller, inclusiu i plural

És una seu solidària on tothom es troba com a casa. És una colla que acull, als de dins i als de fora. La seu dels xiquets i de les xiquetes, per a joves i vells, de Valls, dels pobles i de les ciutats castelleres i, també, d’aquelles persones que no han fet mai un castell, que viuen i que vénen. El Museu és per a totes i tots. Acollidor com una colla, és la seu de tothom.

UN MUSEU
AMB CAUSA

El MCC és un museu compromès, que s’ha aixecat amb doble causa.

És un museu i un instrument, el mitjà per assolir benestar i canvi. Vol servir i fer-se servir, transformar els visitants i el Barri Antic, on s’aixeca com a nou equipament dinamitzador. És una eina de cohesió social que busca motivar i fer participar. Un museu compromès amb l’entorn i les persones.

UN MUSEU
VITAL

EL MCC és una experiència festiva i emocionant.

És una càrrega de sensacions, vital i optimista, com la colla castellera. Al MCC volem que et deixis portar, que et traslladis al cor de la festa, que la coneguis i entenguis, però sobre tot, que la sentis. Al MCC veuràs i escoltaràs el nostre món. Volem contagiar-te del nostre sentiment, que surtis amb motivació i amb ganes de tornar a començar. Volem fer teu el nostre món, fer nostra la teva emoció.

UN MUSEU
INNOVADOR

El MCC és excel·lent per dins i per fora.

És un edifici emblemàtic, un relat modern i un equipament d’avantguarda. Una combinació innovadora. La image més contemporània per descobrir la tradició més arrelada. El MCC és un espai per a la reflexió i l’estudi, per l’avanç i per a la ciència.

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

 

EL MUSEU MÓN CASTELLER:


EL NOSTRE MÓN, LA TEVA EMOCIÓ

UN MUSEU COMPROMÈS, VITAL I INNOVADOR

El Museu Casteller de Catalunya, Món Casteller, ha nascut casteller, inclusiu i plural, tolerant. Es un espai que mou i commou; una càrrega de sensacions vital i optimista, única i immersiva, com la colla castellera. El MCC té la voluntat d’esdevenir un autèntic centre obert per a la interpretació del fenomen casteller, que va més enllà de la superfície de les seves sales d’exposició.
Món Casteller és un passeig innovador i tecnològic per l’essència del fet casteller. Què són i què hi ha al darrere els castells? Quines sensacions individuals i col·lectives desperten?
Benvinguts al centre del món casteller.

UN MUSEU EXCEL·LENT, INNOVADOR PER DINS I PER FORA: EDIFICI I MUSEOGRAFIA

El Museu compta amb 2.900m2 distribuïts en quatre plantes projectades per l’arquitecte Dani Freixas, Premi Nacional de Disseny, Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic.
Es tracta d’una proposta innovadora tant en la seva concepció arquitectònica com en el seu contingut, basat en les últimes tecnologies audiovisuals i expositives de caràcter immersiu.

TRES ACTES

 VALOR • SENY I EQUILIBRI • FORÇA

A través dels valors que glossà el poeta de la Renaixença Josep Anselm Clavé, i que s’han convertit en el lema casteller, fem un recorregut en tres actes per aquesta manifestació cultural immaterial pròpia de Catalunya i reconeguda internacionalment. Al valor es planteja què impulsa a l’ésser humà a aixecar castells. A l’equilibri i el seny s’expliquen les claus per entendre’n l’enlairament. I a la força, a mode de conclusió, ens envoltem en un esclat de sensacions tot culminant un castell.

VALOR
SENY I EQUILIBRI
FORÇA

VALOR

ACTE I

El primer acte està dedicat al VALOR i es dóna rellevància a l’impuls ancestral de l’ésser humà per conquerir el cel. El visitant pot experimentar en primera persona, el vertigen que sent l’enxaneta a l’hora de pujar en un castell i el sentiment que l’empeny a emprendre aquest viatge fins dalt de tot i assolir l’impossible.

SENY I EQUILIBRI

ACTE II

El SENY i l’EQUILIBRI representen la saviesa, la tècnica i l’experiència: seran els protagonistes de la segona part del relat. A través d’uns espais anomenats pinyes, es mostra la història dels castells, des dels seus inicis, fins a la consolidació i expansió; el perfeccionament tècnic; la música; la colla; l’esperit de superació; el compromís; la confiança en l’altre i el respecte mutu. El món casteller en tota la seva dimensió.

FORÇA

ACTE III

L’últim dels actes està dedicat a la FORÇA i reflecteix l’espectacle definitiu, tot allò que s’ha anat sembrant durant el recorregut museístic. Una instal·lació que mostra l’entusiasme i la passió de quan es culmina un castell a través d’una experiència immersiva i sensorial inoblidable.

EXPOSICIONS TEMPORALS

Properament t’informarem sobre les nostres exposicions temporals.

Logo Dpto. Cultura Generalitat
UNESCO
UNESCO