video-play-icon

EL MUSEU MÓN CASTELLER:
EL NOSTRE MÓN, LA TEVA EMOCIÓ

UN MUSEU COMPROMÈS, VITAL I INNOVADOR

El Museu Casteller de Catalunya, Món Casteller, ha nascut casteller, inclusiu i plural, tolerant. Es un espai que mou i commou; una càrrega de sensacions vital i optimista, única i immersiva, com la colla castellera. El MCC té la voluntat d’esdevenir un autèntic centre obert per a la interpretació del fenomen casteller, que va més enllà de la superfície de les seves sales d’exposició.
Món Casteller és un passeig innovador i tecnològic per l’essència del fet casteller. Què són i què hi ha al darrere els castells? Quines sensacions individuals i col·lectives desperten?
Benvinguts al centre del món casteller.

UN MUSEU EXCEL·LENT, INNOVADOR PER DINS I PER FORA: EDIFICI I MUSEOGRAFIA

El Museu compta amb 2.900m2 distribuïts en quatre plantes projectades per l’arquitecte Dani Freixas, Premi Nacional de Disseny, Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic.
Es tracta d’una proposta innovadora tant en la seva concepció arquitectònica com en el seu contingut, basat en les últimes tecnologies audiovisuals i expositives de caràcter immersiu, dissenyades pel museògraf Ignasi Cristià, guardonat amb premis a escala internacional.

TRES ACTES

 VALOR • SENY I EQUILIBRI • FORÇA

A través dels valors que glossà el poeta de la Renaixença Josep Anselm Clavé, i que s’han convertit en el lema casteller, fem un recorregut en tres actes per aquesta manifestació cultural immaterial pròpia de Catalunya i reconeguda internacionalment. Al valor es planteja què impulsa a l’ésser humà a aixecar castells. A l’equilibri i el seny s’expliquen les claus per entendre’n l’enlairament. I a la força, a mode de conclusió, ens envoltem en un esclat de sensacions tot culminant un castell.

VALOR
SENY I EQUILIBRI
FORÇA

VALOR

ACTE I

El primer acte està dedicat al VALOR i es dóna rellevància a l’impuls ancestral de l’ésser humà per conquerir el cel. El visitant pot experimentar en primera persona, el vertigen que sent l’enxaneta a l’hora de pujar en un castell i el sentiment que l’empeny a emprendre aquest viatge fins dalt de tot i assolir l’impossible.

SENY I EQUILIBRI

ACTE II

El SENY i l’EQUILIBRI representen la saviesa, la tècnica i l’experiència: seran els protagonistes de la segona part del relat. A través d’uns espais anomenats pinyes, es mostra la història dels castells, des dels seus inicis, fins a la consolidació i expansió; el perfeccionament tècnic; la música; la colla; l’esperit de superació; el compromís; la confiança en l’altre i el respecte mutu. El món casteller en tota la seva dimensió.

FORÇA

ACTE III

L’últim dels actes està dedicat a la FORÇA i reflecteix l’espectacle definitiu, tot allò que s’ha anat sembrant durant el recorregut museístic. Una instal·lació que mostra l’entusiasme i la passió de quan es culmina un castell a través d’una experiència immersiva i sensorial inoblidable.

EXPOSICIONS TEMPORALS

Properament t’informarem sobre les nostres exposicions temporals.

EL FET CASTELLER

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

Per a la teva comoditat, properament podràs comprar les entrades del museu de manera online.

COMPRA D´ENTRADES
UNESCO
UNESCO