DE VALLS
AU MONDE

Le MCC est à l’origine du monde casteller, là où son essence bat fort.

Il est situé là où tout a commencé il y a 200 ans, là où la personnalité de la tour humaine a commencé à se construire : force, équilibre, courage et bon sens. À Valls se trouve le Museu Casteller de Catalunya, un musée avec sa propre identité pour protéger la sienne. Un patrimoine original et unique qui vous ramène à ses origines. Un espace qui bouge et bouge. Un rêve sensé, un défi passionnant. Appropriez-vous notre monde… et ramenez-le chez vous.

CONFÉRENCIER DU PATRIMOINE
MONDIAL IMMATÉRIEL

Le MCC est projeté vers l’extérieur, de l’origine casteller vers le monde. C’est le patrimoine immatériel de l’humanité.

Il veut partager et agir comme un pont, un dialogue, un débat. Il veut comprendre et être compris. C’est un espace ouvert, un vase communicant, une rue vers le quartier, vers la ville, vers le monde. Il veut être le porte-parole des tours humaines et une plate-forme pour cette expression humaine.

LE SIÈGE
DE TOUS

Le MCC est né casteller, inclusif et pluriel.

C’est un quartier général solidaire où chacun se sent chez lui. C’est un gang qui accueille les initiés et les étrangers. Le siège des garçons et des filles, des jeunes et des moins jeunes, de Valls, des villes et des castells et, aussi, de ceux qui n’ont jamais construit de château, qui vivent et qui viennent. Le Musée est pour tout le monde. Cosy comme un colla, c’est chacun chez soi.

UN MUSÉE
AVEC UNE CAUSE

Le MCC est un musée engagé, qui a vu le jour pour deux raisons.

C’est un musée et un instrument, le moyen d’atteindre le bien-être et le changement. Il veut servir et être servi, transformer les visiteurs et le Vieux Quartier, où il se dresse comme un nouvel équipement dynamique. C’est un outil de cohésion sociale qui cherche à motiver et à engager. Un musée engagé pour l’environnement et les hommes.

UN MUSEE
VITAL

LE MCC est une expérience festive et excitante.

C’est une charge de sensations, vitale et optimiste, comme le gang de Castellera. Chez MCC, nous voulons que vous vous laissiez emporter, que vous pénétriez au cœur de la fête, que vous la connaissiez et la compreniez, mais surtout que vous la ressentiez. Au MCC, vous verrez et entendrez notre monde. Nous voulons vous transmettre notre sentiment, afin que vous repartiez motivé et désireux de recommencer. Nous voulons faire de notre monde le vôtre, faire de votre émotion la nôtre.

UN MUSEE
INNOVANT

Le MCC est excellent à l’intérieur comme à l’extérieur.

C’est un bâtiment emblématique, une histoire moderne et des équipements de pointe. Une combinaison innovante. L’image la plus contemporaine pour découvrir la tradition la plus enracinée. Le MCC est un espace de réflexion et d’étude, de progrès et de science.

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

 

EL MUSEU MÓN CASTELLER:


EL NOSTRE MÓN, LA TEVA EMOCIÓ

UN MUSEU COMPROMÈS, VITAL I INNOVADOR

El Museu Casteller de Catalunya, Món Casteller, ha nascut casteller, inclusiu i plural, tolerant. Es un espai que mou i commou; una càrrega de sensacions vital i optimista, única i immersiva, com la colla castellera. El MCC té la voluntat d’esdevenir un autèntic centre obert per a la interpretació del fenomen casteller, que va més enllà de la superfície de les seves sales d’exposició.
Món Casteller és un passeig innovador i tecnològic per l’essència del fet casteller. Què són i què hi ha al darrere els castells? Quines sensacions individuals i col·lectives desperten?
Benvinguts al centre del món casteller.

UN MUSEU EXCEL·LENT, INNOVADOR PER DINS I PER FORA: EDIFICI I MUSEOGRAFIA

El Museu compta amb 2.900m2 distribuïts en quatre plantes projectades per l’arquitecte Dani Freixas, Premi Nacional de Disseny, Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic.
Es tracta d’una proposta innovadora tant en la seva concepció arquitectònica com en el seu contingut, basat en les últimes tecnologies audiovisuals i expositives de caràcter immersiu.

TRES ACTES

 VALOR • SENY I EQUILIBRI • FORÇA

A través dels valors que glossà el poeta de la Renaixença Josep Anselm Clavé, i que s’han convertit en el lema casteller, fem un recorregut en tres actes per aquesta manifestació cultural immaterial pròpia de Catalunya i reconeguda internacionalment. Al valor es planteja què impulsa a l’ésser humà a aixecar castells. A l’equilibri i el seny s’expliquen les claus per entendre’n l’enlairament. I a la força, a mode de conclusió, ens envoltem en un esclat de sensacions tot culminant un castell.

VALOR
SENY I EQUILIBRI
FORÇA

VALOR

ACTE I

El primer acte està dedicat al VALOR i es dóna rellevància a l’impuls ancestral de l’ésser humà per conquerir el cel. El visitant pot experimentar en primera persona, el vertigen que sent l’enxaneta a l’hora de pujar en un castell i el sentiment que l’empeny a emprendre aquest viatge fins dalt de tot i assolir l’impossible.

SENY I EQUILIBRI

ACTE II

El SENY i l’EQUILIBRI representen la saviesa, la tècnica i l’experiència: seran els protagonistes de la segona part del relat. A través d’uns espais anomenats pinyes, es mostra la història dels castells, des dels seus inicis, fins a la consolidació i expansió; el perfeccionament tècnic; la música; la colla; l’esperit de superació; el compromís; la confiança en l’altre i el respecte mutu. El món casteller en tota la seva dimensió.

FORÇA

ACTE III

L’últim dels actes està dedicat a la FORÇA i reflecteix l’espectacle definitiu, tot allò que s’ha anat sembrant durant el recorregut museístic. Una instal·lació que mostra l’entusiasme i la passió de quan es culmina un castell a través d’una experiència immersiva i sensorial inoblidable.

EXPOSICIONS TEMPORALS

Properament t’informarem sobre les nostres exposicions temporals.

Logo Dpto. Cultura Generalitat
UNESCO
UNESCO