EL MUSEU CASTELLER DE CATALUNYA ÉS AL CENTRE DEL MÓN CASTELLER: EL FET CASTELLER

El fet casteller té el seu origen a Valls i és una activitat tradicional que, al mateix temps, ha sabut adaptar-se als nous temps al llarg de més de 200 anys d’història. Actualment, el fet casteller ha aconseguit una gran acceptació i alt valor simbòlic dins la societat catalana, així com un reconeixement internacional com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El fenomen casteller és una manifestació cultural de present, que viu precisament un moment d’efervescència.

CASTELLS

A simple vista, els castells poden semblar torres humanes de dimensions i alçària variables, formades per persones enfilades les unes damunt les espatlles de les altres.
Però, en realitat, són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d’Europa, constituint una excel·lent targeta de presentació de Catalunya al món.
Una realitat viva i activa, una història que segueix en construcció.

COLLES CASTELLERES

Els castells els fan els castellers, homes i dones de totes les edats, races, condicions físiques, orígens, perfils socials…, i els castellers s’agrupen en colles, els diferents “equips” que fan castells.
Les colles generalment s’identifiquen amb una població concreta, tot i que també hi ha municipis amb més d’una colla.

RITUAL DE L´ACTUACIÓ

RITUAL DE
L´ACTUACIÓ

En el moment de l’actuació és quan les colles demostren, davant del públic assistent, el seu nivell, i els castells que porten a plaça són la seva carta de presentació. 

VIU UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA

Logo Dpto. Cultura Generalitat
UNESCO
UNESCO